Vera









Vélhetően a vacsorára megevett karfiol okozza gyomorpanaszait, így az orvos, mikor két napig tartó fájdalmas görcsök után felkereste a rendelőt. Könnyű, friss ételek fogyasztását javasolta és ő vágyakozva gondolt a mélyhűtőben lapuló hamburgerre, kis körömpörkölt is maradt még szombatról és akkor a sörről nem is volt szó, pedig igazi cseh ínyencség volt, barna, ízes és testes. Még legalább három palack bújt meg a konyhapult alatt és kellette magát vágyakozó tekintete előtt. Joghurtot egyen, kefirt, az tiszta probiotikum, mondta benn a kolléga, de keverjen hozzá egy kis lenmagot is, este elfogyasztva biztos siker.
Másnap reggel puskagolyó sebességgel célozta meg az üzemi vécét, és csak azért nem esett meg a baj, mert a takarítónő szélesre tárta az ajtókat, minél hamarabb száradjon fel a padló. Megkönnyebbülve döntötte az ajtónak izzadt homlokát, és azon imádkozott, ne akkor jöjjön rá újra a cifra, amikor éppen PowerPointos bemutatót tart a kis vezér előtt. Délutánig nem történt semmi, becsülettel rágta a fűrészpor ízű kétszersültet, kis reszelt almát kanalazott hozzá műanyagdobozból, ezt a szomszéd öreg tanító néni ajánlotta, aztán buborékmentes vízzel öblítette le az egészet. A másik asztalnál pizzát rágcsált élvezettől kimeredt szemekkel a kolléga, szája szélén kéjesen elnyúló sajttal, majd bocsánatkérő mosollyal elfordult. Hazafelé a konditermi kitérő nem bizonyult valami jó ötletnek, már az elején elöntötte a víz, és a harmadik kör erősítésnél fájdalmasan görcsölt a gyomra. Nem csak fájdalmasan, de hangosan is, és ami még nem esett meg vele sohasem, egy nagyobb mozdulatnál trombitáló szellentést hallatott. Elvörösödve köszörülte torkát és letette a súlyt, míg a terem legcsinosabb hölgye anyáskodva veregette hátba, nem csak a szánkon lélegzünk, hanem alól is, nincs ebben semmi szégyellnivaló. Otthon fogcsikorgatva nézte magát a tükörben, pár nap alatt fogyott, szemei alatt lila karikák, belei fájdalmas görcsben, valamit tenni kell.
A bio izés állapotfelmérés hirdetését a metrón találta, a gyors és fájdalommentes vizsgálat azonnali és teljes kivizsgálást ígért, számítógépes programmal kiértékelve az eredményt. Kedves hang nyugtatta meg a telefonban, és valóban, már holnapra kapott időpontot. Az elegáns magánrendelőben Chopin szólt a levendulaszín falak között és csak néha lehetett hallani halk beszélgetést a szomszéd helyiségből. Tíz perc után ragyogó mosolyú szőke szólította, csak érted vagyok itt este fél hétkor,  csak a te érkezésedre várva fésültettem vagyont érő kontyot a szalonban ma reggel és esküszöm, megoldom minden bajod, ha reggelig sem megyünk innen haza, ígérte a tekintete.
Amint nyugtalanul és gyanakodva nézegette a számítógépből kanyargó kábeleket, azon gondolkodott, milyen vizsgálat lesz ez, sehol egy fehér köpeny, egy műszer, egy tű. Mi lesz itt, istenem, fohászkodott némán. Aztán fél kézzel marokra fogattak vele egy rézrudat, másik kezét a szőke fehér kesztyűs kezébe helyezte, majd ő kis elektródával kezdte böködni az ujjait. A gép kellemetlen hangon csipogott, néha hosszasan sípolt miközben vándorolt ujjai bütykein. Végül lábujjain ismételte meg ugyanezt a mutatványt, és ő szorongott, mert nem emlékezett rá, mikor vágott körmöt. Kész, villantotta rá mosolyát a szőke és hosszas magyarázatba kezdett rezgésekről, szervekről, hiányról és túlműködésről. Míg hallgatta, igyekezett okos arcot vágni, míg titkon arra gondolt, vajon mi van otthon a hűtőben, amit felfalhat. Kis bűntudat is gyötörte, talán most le kell mondjon a fűszeres hamburgerekről, a füstölt csülkös bablevesről meg a hétvégi pálinkázásról. Megkönnyebbülten vette tudomásul, hogy ha elvégez egy alapos tisztító kúrát, megszabadulnak emésztőszervei a mérgektől és elmúlik minden baja. Minden, pislogott kicsit bambán a szőkére, míg az mosolyogva nyugtatta, igen, minden. Javul a látása, jobb lesz a hallása és igen, szóval az ágybélikre sem lesz panasza. Eddig sem volt, gondolta ő mélázva és görcsösen figyelt. Különleges, Dél Amerikai gyógynövény kivonattal készült termékeket ajánlott neki, vegytiszta, ellenőrzött minőségben. A növény virága vékony száron ülő apró virágfejekből állt, narancssárga színben pompáztak, meg is nézhette a számítógépen. Igen, minden termék ezt tartalmazza, virág esszenciát. Így mondta, esszenciát, és közben finom nyálbuborékot röppentett az ajka. Míg ezt nézte, kicsit kábán a sok információtól, fel sem tűnt a számla végösszege, csak otthon döbbent rá, míg az elegáns logóval díszített papírszatyrot levágta az asztalra. Ha szedni kell, meg inni kell, hát legyen, rántotta vállát és lelkiismeretesen szedte marékszám a bogyókat, itta a fahéj ízű teát.
Pár nap múlva enyhült gyomrának görcse, puffadtsága is szűnőben volt, ezért úgy döntött, picivel több bogyót fogyaszt és tea adagját is megemeli. Esténként, elalvás előtt ábrándozva hálásan gondolt a növényre, ott, a messzi Dél Amerikában, aminek virágja ilyen pompás esszenciával (és itt megjelent előtte a csinos szőke ajka, amint kimondja a szót) gyógyítja az embereket. Akkor éjjel álmában hangot hallott, egy szót suttogott, női hang volt, de reggelre elfelejtette. Szorgalmasan szedte a bogyókat és íróasztalán külön helye volt a teás csészének. Kollégái kicsit irigykedve nézték kisimult arcát, lappadó pocakját, aztán mikor a konditeremben is megdicsérték izmait, újabb doboz tablettát kezdett.
Kéjes álmai voltak innentől fogva, mintha csiklandozták volna az érzékszerveit, főképpen a fülét. Hangot hallott, egy nevet suttogva üzent valamit, de reggelre mindig elfelejtette.
Aztán egy reggel, épp a tükör előtt állva kedvtelve nézegette meztelen felsőtestét, mikor furcsa bizsergést érzett a fülében. Finoman súrlódó neszezést hallott, enyhe csiklandozást. A jobb fülében. Kicsit megrázta a fejét, félredöntött fejjel nézte magát a tükörben, majd közelebb hajolt. Fátyolos női hangot hallott, majd kellemes csiklandozást ugyanott. Valami sercegett és pattogott a fülében.  Hallgatózott. Aztán ámuló szemei előtt kibújt a füléből egy pompás, hosszú kacson ülő vérvörös aloe virág.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése