Margit kimutatja a foga fehérjét




Tavasszal örökbefogadott, majd később szabadon engedett galambunk, Margit, kamaszos báját, hogy stílszerű legyek, szárnyra bocsátotta. Madarunk nem tágít a házunk tájáról, ragaszkodása megható, ám mélyreható változásokon ment keresztül. Margit megnőtt, megtollasodott, fehér tollruhája elegáns szürke zsakettet kapott, megnyúlt farktollait kettő darab kacér csík díszíti és elismert tagja lett a ház körüli madártársadalomnak. Margit okos és megfontolt, valamint roppant kíváncsi. A minap meghallva a pár hetes kismacskák anyahívó vészjeleit az emeleti szobából, lassan, lépésről lépésre araszolva megközelítette a párkányon egyensúlyozva az ablakot, majd behajolva aggodalmasan figyelte fejét forgatva a hancúrozó cicapopulációt. Az idillnek a macska mama megjelenése vetett vége, aki rég feni a fogát Margitra.
Margit minden esti megjelenése és rituális alvásra készülődése hallatlan izgalomba hozza a ház három macskáját. Úgy szürkületkor megjelenik, elfogyasztja vacsoráját a ház féltetőjére helyezett tálkából, akkurátusan iszik rá, majd elegánsan átlibben a ház oldalán futó gázcsőre. Itt mélyen elgondolkodva pihen, meditációját néha megszakítva egy kis vakarózással, aztán tollruhájának alapos átvizsgálásába kezd. Mikor minden tolla elképzelésének megfelelően áll, megrázza magát, fél lábát kacér mozdulattal felhúzza, így álldogál maradék piros lábacskáján, majd kecsesen elhelyezkedik a csövön. Sötétedésre fejét félszárnya alá rejti. Margit alszik. Ezt a produkciót minden este legalább egy macska vágyakozó tekintete kíséri.
A minap reggel lelkes és erőteljes burukkolást hallottunk, majd mire kiszaladtam, Margit az utcai vezeték drótján hintázott egy jóképű vadgalamb társaságában. Az eleséget is megmutatta neki, mi több egy szemtelen verébcsalád is belekóstolt a menübe, de Margit erőteljes fellépésével elzavarta őket. Repeső szívvel néztem a vadgalambos kalandot, Margit szép kis galamblány, megérdemli, hogy megtalálja a boldogságot egy fess galambfi oldalán, gondoltam.
A meglepetés akkor ért, mikor egy napon újfent elhangzott a burukkolás és én megpillantottam Margitot, amint önfeledten és hangosan udvarolt a kéménynek. Nyakát felfújta, fejét lehajtotta és egy mindenre elszánt hím galamb nászlépéseit gyakorolta elszántan. Még hogy Margit, csóválta a férjem a fejét, ez egy amorozó, meglásd nem telik egy hét és asszonyt hoz a házhoz. Igaza is lett , Margit naponta üldözi szerelmével a fiatal vadgalambokat a háztetőn a kutyák lelkes és bíztató ugatása közepette. Azóta feltűnően megszaporodtak a csinos galamblányok a környékünkön, pláne mióta Margit felfedezte az előző lakó által kialakított galamb röpdét a padláson. Galambom igazán fess, koszt-kvártély biztosítva így minden esély meg van rá, hogy jövőre kis galambokkal gyarapítsuk társulatunkat. Ja, és hogy a neve Margit? Az kit zavar ebben az identitászavaros világban?!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése