Álom kommandó


-          Tessék! Itt az Álom kommandó, álomtündér kiközvetítő iroda. Segíthetek?

-          Merem remélni, drága. Mondja, mit tudna ajánlani egy ötvenes, munkában megfáradt, álmatlanságban szenvedő vállalkozónak?

-          Köszönjük, hogy minket választott! Mi megédesítjük az álmát! Lássuk csak. Öné természetesen a választás joga. Vödrös vagy púdertartós kiszerelésben óhajtja az álomport? Ajánlhatok illatosított, illetve natúr terméket. Szórva vagy pamacsolva, igény szerint.

-          Áll! Állj! Én igazából, hogy is mondjam csak, a tündérekre volnék kíváncsi. Milyen a választék?

-          Á, már értem. Nos, akkor kezdjük elölről. Tündéreink a nap huszonnégy órájában állnak készen álomporszórásra. Mi gondolunk az éjszakai műszakban dolgozókra valamint a kismamákra is. Nálunk az elalvás garantált, kérem. Szakképzett tündéreink pontos határidőre vállalnak, a szerződésben rögzített időpontban és üzemmódban, álomporszórást. Vödrös vagy púdertartós…

-          Nem. A tündérekről beszéljen nekem, tündérkém.

-          Tündéreink egy éves okj - s tanfolyam keretén belül sajátítják el az álompor hintés tudományát. A tanulmányok végén vizsgát tesznek pszichológiából, biológiából, etikából és természetesen gyakorlati vizsgát álomporszórásból. Fél év próbaidő múltán a legrátermettebbeket alkalmazzuk.

-          Valami műsor van? Mielőtt kiszórják az álomport. Tudja, mese vagy ilyesmi.

-          Értem mire gondol. Kollégáim ebben is maximálisan képzettek. A megrendelő igényei szerint segítünk kiválasztani a megfelelő szöveget, melyet tündéreink felolvasnak vagy előadnak. Felár nélkül! Ismétlem, velünk az elalvás garantált!

-          És mit ajánlana?

-          Ízléstől függően a már bevált dolgokat alkalmaznánk. Persze embere válogatja. Nyugdíjasoknál szoktuk ajánlani a bux indexváltozás elemzését meg a legújabb tőzsdei híreket. Kismamáknak az amerikai baseball bajnoki liga jelenlegi állását, ráadásként a Dakar rally futam jelentését. Ettől szépen elálmosodnak.

      - Mondja, mesét is lehet kérni? Mondjuk a Hófehérkét meg a hét törpét.

-          Természetesen, uram.

-          És azt lehetne kérni, hogy a tündér olyan Hófehérkés legyen? Tudja, szép bögyös, fekete.


-      Ahogy óhajtja, uram.

      -     És miután elmondta a mesét, betakargat, és megigazítja a párnámat?

-          A legteljesebb mértékben, uram.

-          És puszit is ad, és hozzám is bújik a végén, hogy ne féljek?

-          Na de uram, akkor ön nem is elaludni akar ?!

      -     Dehogyisnem, szívi. Majd utána!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése