Álom kommandó




-Tessék! Itt az Álom kommandó, álomtündér kiközvetítő iroda. Segíthetek?
Merem remélni, drága. Mondja, mit tudna ajánlani egy ötvenes, munkában megfáradt, álmatlanságban szenvedő vállalkozónak?
-Köszönjük, hogy minket választott! Mi megédesítjük az álmát. Lássuk csak. Öné természetesen a választás joga. Vödrös vagy púdertartós kiszerelésben óhajtja az álomport? Ajánlhatok illatosított, illetve natúr terméket. Szórva vagy pamacsolva, igény szerint.
-Áll! Állj! Én igazából, hogy is mondjam csak, a tündérekre volnék kíváncsi. Milyen a választék?
-Á, már értem. Nos, akkor kezdjük elölről. Tündéreink a nap huszonnégy órájában állnak készen álomporszórásra. Mi gondolunk az éjszakai műszakban dolgozókra valamint a kismamákra is. Nálunk az elalvás garantált, kérem. Szakképzett tündéreink pontos határidőre vállalnak, a szerződésben rögzített időpontban és üzemmódban, álomporszórást. Vödrös vagy púdertartós…
-Nem. A tündérekről beszéljen nekem, tündérkém.
-Tündéreink egy éves okj - s tanfolyam keretén belül sajátítják el az álompor hintés tudományát. A tanulmányok végén vizsgát tesznek pszichológiából, biológiából, etikából és természetesen gyakorlati vizsgát álomporszórásból. Fél év próbaidő multán a legrátermettebbeket alkalmazzuk.
-Valami műsor van? Mielőtt kiszórják az álomport. Tudja, mese vagy ilyesmi.
-Értem mire gondol. Kollégáim ebben is maximálisan képzettek. A megrendelő igényei szerint segítünk kiválasztani a megfelelő szöveget, melyet tündéreink felolvasnak vagy előadnak. Felár nélkül! Ismétlem, velünk az elalvás garantált!
-És mit ajánlana?
-Ízléstől függően a már bevált dolgokat alkalmaznánk. Persze embere válogatja. Nyugdíjasoknál szoktuk ajánlani a bux index változás elemzését meg a legújabb tőzsdei híreket. Kismamáknak az amerikai baseball bajnoki liga jelenlegi állását, ráadásként a Dakar rally futam jelentését. Ettől szépen elálmosodnak.
-Mondja, mesét is lehet kérni? Mondjuk a Hófehérkét meg a hét törpét.
-Természetesen, uram.
-És azt lehetne kérni, hogy a tündér olyan hófehérkés legyen? Tudja, szép bögyös, fekete.
-Ahogy óhajtja, uram.
-És miután elmondta a mesét, betakargat, és megigazítja a párnámat?
-A legteljesebb mértékben, uram.
-És puszit is ad, és hozzám is bújik a végén, hogy ne féljek?
-Na de uram, akkor ön nem is elaludni akar?!
-Dehogyisnem, szivi. Majd utána.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése